Programma

LARA LEAVES <GEWEEST>
Zondag 4 juli om 16:00 en om 19:00 uur

“Lara Leaves is een akoestisch trio rondom zangeres Maartje de Bruin. De band doet jaarlijks zo’n 150 optredens door het hele land en is daarmee een graag geziene gast op tal van bruiloften, feesten en festivals. Het afgelopen jaar was er tijd voor bezinning, het schrijven van eigen werk en vooral heel veel thuis zijn. De titel voor het programma was dan ook snel gekozen; ‘Home’. 

In dit theater-programma zal Lara Leaves eigen werk, deels pennenvruchten van het afgelopen jaar, afwisselen met passende en mooie liedjes uit het omvangrijke cover-repertoire. En ze nodigt u graag uit voor een kijkje thuis, ‘Home’.”

Voor tickets klik hier

THE FLEA PIT <GEWEEST>
Zaterdag 10 juli om 19:00 en om 21:15 uur
(beide shows zijn uitverkocht)

NU MET EEN EXTRA SHOW!
op zondag 11 juli om 16:00 uur
(uitverkocht)

Voor de integrale, unplugged, uitvoering van ‘The life and times of Doug Jaranski’ wordt De Manege omgebouwd tot kroeg “The Flea-Pit” en nemen de mannen je mee in de krochten van de geest van deze fictieve dichter.
Verleden jaar bleken de nummers zich goed te lenen voor een uitgeklede bewerking en dat is opmerkelijk als je bedenkt dat de muziek voor 90% te labelen is als “metal”.

Wily van Haren: “Dit keer zullen we ook wat meer achtergrond geven, hoe we tot dit concept zijn gekomen. Daarbij willen we ook een eerbetoon doen aan, een helaas te vroeg overleden, Achterhoekse kunstenaar die ons beïnvloedt heeft bij het maken van dit album. We hopen nog meer het theater en kleinkunst elementen te kunnen toevoegen aan ons werk, dat is wat ons, denk ik, onderscheid binnen het heavy-metal genre.”

Voor tickets klik hier

PIEPSCHUIM <GEWEEST>
Zaterdag 17 juli om 19:00 en om 21:15 uur
(de show van 19u is uitverkocht)

Baadt het niet dan Schaadt het niet‘ is Piepschuims nieuwe voorstelling speciaal voor deze krankzinnige tijden. Met een actueel programma, een badkuip vol met tranen van het lachen én ontroering, trekt Piepschuim langs de theaters. Omdat het nieuwe normaal nog niet wil wennen, speelt Piepschuim een abnormaal vrolijke voorstelling.

Het is een opbeurende en zeer muzikale voorstelling zoals je die van Piepschuim gewend bent, maar dan met nóg meer energie, nóg meer muziek en nóg meer te lachen. Piepschuim zorgt gegarandeerd voor een dikke glimlach en na afloop kunt u vrolijk en opgewekt weer naar huis. Of je er beter van wordt? Dat weten we ook niet, maar: Baadt het niet dan Schaadt het niet, toch?

Voor tickets klik hier

Maneman & Ostermann
Zondag 25 juli om 16:00 en om 19:00 uur
(nieuw bijgeboekt)

André Manuel en Rocco Ostermann, de Asterix en Obelix van de Nederlandse popmuziek. De Dunne en de Iets Minder Dunne. De Starsky en Hutch van de Betere Gitaarmuziek. Hebben hun kostbare handen uit de mouwen gestoken en spelen NETASOF.
Een muzikaal programma dat net doet alsof er niks aan de hand is. Met de mooiste eigen muziek en de allerbeste anderman’s muziek. Niet echt om op te dansen. Maar dat mocht toch al niet. Dus dat komt goed uit. Maneman & Ostermann met NETASOF: zo goed dat het zeer doet en bijna niet te missen. Komt dat horen!

Voor tickets klik hier

PATRICK NEDERKOORN
Vrijdag 30 juli om 19:00 en om 21:15 uur

Patrick Nederkoorn (1983) is cabaretier en presentator. Hij won de Annie M.G. Schmidtprijs, werd genomineerd voor de Neerlands Hoop Cabaretprijs en werkt onder andere voor het programma Spijkers met Koppen.

Een tijd geleden las hij in een Duitse krant een artikel over de ‘aanstaande onthollandisering van de aarde’. Er stond: ‘Als maar de helft van alle klimaatprognoses klopt, zal Nederland ooit onder de zeespiegel verdwijnen. Er komt dus een dag waarop 17 miljoen oranje klimaatvluchtelingen met caravans over de linkerrijbaan naar Duitsland komen. Schaffen wir das?’
In Hoogtij vraagt Patrick zich af of wij Nederlanders dit wel ‘schaffen’. Hoe houden we droge voeten? Moeten we onze poldergrond ooit verlaten? En wordt Duitsland dan ons stiefvaderland? Een grappige en bitterzoete voorstelling over klimaatverandering, grenzen, dijken, verhuizen en Frau Antje.

Met op muzikale ondersteuning van: Guido van de Meent

Voor tickets klik hier

SVEN RATZKE & BAND – 20th Century Songs
Zaterdag 7 augustus om 20:30 uur (
extra show ingelast)
Vrijdag 13 augustus om 19:00 en om 21:15 uur
(beide shows zijn uitverkocht)

Een reis langs de mooiste songs van de vorige eeuw. Helden en rebellen, muzen en songbirds zoals Annie Lennox, David Bowie, Nick Cave, Grace Jones en componisten als Kurt Weill en Astor Piazzolla komen voorbij.
Maar ook Sven zijn eigen songs. Samen met zijn band vol virtuozen voorziet hij zijn show met een magic Ratzke touch: eigenzinnig, spannend en nieuw.
Hij beweegt zich daarbij als grote entertainer tussen ingetogen en glamoureus uitbundig, veelzijdig, tussen man en vrouw, balancerend maar altijd authentiek.
Ratzke veroverde eerder al de podia van deze wereld, van Sydney tot NYC en van Berlin tot London. En komt nu naar de manege…

“Ratzke is een man van de wereld. Wat een entertainer!” De Volkskrant

“One of the best cabaret performers of his generation.” – Time Out NYC


Voor tickets klik hier

ERWIN NYHOFF
Zondag 8 augustus om 16:00 en om 19:00 uur (
nieuw bijgeboekt)

Van Pinkpopartiest tot afwasser, en weer terug als finalist bij The Voice of Holland: geen enkele Nederlandse artiest heeft zo’n grillige carrière achter de rug als Erwin Nyhoff.

Met eigen materiaal uit zijn Prodigal Sons tijd, waarvan hij jarenlang de frontman was. Met eigen solowerk, maar ook met nummers van inspiratiebronnen zoals Elvis, Bruce Springsteen, CCR, The Beatles en Chuck Berry brengt deze singer-songwriter uit Dalfsen een uiterst gevarieerde en boeiende avond.

Daarboven brengt Nyhoff stiekem ook liedjes ten gehore van nederpop(blues) legende Harry Muskee (Cuby & The Blizzards). Erwin zal in september van dit jaar de hoofdrol spelen in de muziektheatervoorstelling Muskee, So Many Roads die door het hele land zal touren. Kortom waarom is die man met die gitaar niet wereldberoemd in Nederland? Mis het niet en kom genieten!


Voor tickets klik hier

FIRMA WEIJLAND
Zondag 22 augustus om 16:00 en 19:00 uur

Firma Weijland is in de manege
als een vis in het water.
Het galopperende paard der verbeelding
is hun beste vriend.
Zij nemen hun publiek in deze dollemansrit
met graagte mee!
De muziek van Firma Weijland wordt beschreven als uitzonderlijk in haar soort.
Met twee dijken van stemmen en muzikanten
om je vingers bij af te likken.
Hun liedjes passen als je fijnste sokken.
Ze klinken in het Nederlands en ook
in ons eigenste Liemers.

We zijn trots en blij dat ze er zijn!
Wees welkom bij Firma Weijland en Consorten!

Voor tickets klik hier