Dit is het verhaal van de Bongerdbühne Winterkür

Hoe breng je livemuziek en -theater naar livepubliek op een wijze dat het intiem is en tóch binnen de huidige maatregelen valt?
Men neme een prachtige manege, een grote hoeveelheid fruitkisten en een groep door corona gepauzeerde – maar zeer gemotiveerde – professionals uit de culturele evenementenindustrie et voilà, een pop-up theater met privéloges voor twee personen, vermits uit hetzelfde huishouden, is geboren.
Dit, in combinatie met een fantastische voorstelling van de band ‘The Flea Pit’ maakt project Bongerdbühne Winterkür compleet.  

Afgelopen zomer introduceerde de organisatie een fantastisch openluchttheater in de boomgaard op Landgoed de Kogel, met maarliefst zeven weekenden lang een divers programma aanbod bestaande uit o.a. concerten, poëzie en cabaret.

Het openluchttheater was een doorslaand succes dat kon rekenen op veel belangstelling en positieve reacties van de bezoekers en bewoners uit de regio. Dit motiveerde ons als organisatie dusdanig dat al gauw het idee werd opgevat een wintereditie op touw te zetten, waarbij naast creativiteit, ook veiligheid en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. 

In de grote rijbak van wat voorheen manege Landsmaat in Groessen was, zal een podium worden gebouwd met daaromheen loges, gemaakt van de, voor de Bongerdbühne, zo kenmerkende veilingkisten.
En dit alles om mensen de mogelijkheid te bieden te genieten van een culturele voorstelling in de donkere dagen rondom kerst, met uiteraard inachtneming van de actuele COVID-19 veiligheidsrichtlijnen.

Reserveer een loge of loveseat met borrelarrangement

De Bongerdbühne Winterkür is opgebouwd uit losstaande privéloges (de fruitkisten), waardoor je op verantwoorde afstand toch samen kunt genieten van een voorstelling.
Reserveer direct online een zitplek voor één of twee personen uit hetzelfde huishouden

Wil je genieten van een hapje en drankje tijdens de voorstelling? Reserveer dan ook direct het drankarrangement. (dit is niet achteraf na te bestellen)

Veilig en duurzaam

De organisatie rondom de Bongerdbühne bestaat uit een aantal lokale muziek- en theaterliefhebbers met een professionele achtergrond in de culturele evenementenindustrie. Naast creativiteit staan veiligheid en duurzaamheid bij ons hoog in het vaandel. Zo is de Bongerdbühne gebouwd door professionele bouwers waardoor veiligheid gewaarborgd wordt. De fruitkisten die zijn gebruikt tijdens het bouwen van de tribune en het podium, worden in augustus weer hergebruikt voor de nieuwe fruitoogst. En bezoekers worden gemotiveerd om zoveel mogelijk op de fiets naar de boomgaard te komen.

Tijdens elke voorstelling zijn maximaal 30 tot 46 bezoekers welkom. Elke privéloge biedt plaats aan één persoon of aan twee personen uit hetzelfde huishouden. De Bongerdbühne voldoet verder aan alle coronamaatregelen.