Dit is het verhaal van de Bongerdbühne

Hoe breng je livemuziek en -theater naar livepubliek op een manier dat het intiem is en tóch binnen de huidige maatregelen valt? Men neme een prachtige boomgaard, een grote hoeveelheid fruitkisten en een groep door corona gepauzeerde – maar zeer gemotiveerde – geluidsmannen, artiesten en producenten en voilà een openluchttheater met zo’n 15 privéloges is geboren. Een dijk van een programmering met acts die staan te trappelen om weer te kunnen spelen, maakt project de Bongerdbühne compleet. Komt dat zien!

De Bongerdbühne is er voor cultuurliefhebbers uit de omgeving van Groessen, die de afgelopen maanden een tekort aan muziek en theater hebben opgelopen. Middenin een fruitboomgaard in Groessen kunnen zij in de maanden juli en augustus zeven weekenden op rij genieten van bijzondere artiesten. Zo werken we in een rap tempo om de agenda compleet te maken. 

Tijdens elke voorstelling zijn maximaal 30-46 bezoekers welkom. Elke loge of loveseat biedt plaats aan één of twee personen uit hetzelfde huishouden. Hier kan de bezoeker ook een borrelmand reserveren die vervolgens gevuld met lokale versnaperingen voor hen klaar zal staan. 

De organisatie rondom de Bongerdbühne bestaat uit een aantal lokale muziek- en theaterliefhebbers met een professionele achtergrond in de culturele evenementenindustrie. Naast creativiteit staan veiligheid en duurzaamheid bij hen hoog in het vaandel. Zo is de Bongerdbühne gebouwd door professionele bouwers waardoor veiligheid gewaarborgd wordt. De fruitkisten die zijn gebruikt tijdens het bouwen van de tribune en het podium, worden in augustus weer hergebruikt voor de nieuwe fruitoogst.

Reserveer een loge of loveseat met borrelarrangement

De Bongerdbühne is gebouwd van fruitkisten waardoor je op verantwoorde afstand en toch samen kunt genieten van een voorstelling. Bekijk ons programma en reserveer direct online een zitplek voor één of twee personen uit hetzelfde huishouden. Wil je genieten van een hapje en drankje tijdens de voorstelling? Reserveer dan ook direct het borrelarrangement. (dit is niet achteraf na te bestellen)

Veilig en duurzaam

De organisatie rondom de Bongerdbühne bestaat uit een aantal lokale muziek- en theaterliefhebbers met een professionele achtergrond in de culturele evenementenindustrie. Naast creativiteit staan veiligheid en duurzaamheid bij ons hoog in het vaandel. Zo is de Bongerdbühne gebouwd door professionele bouwers waardoor veiligheid gewaarborgd wordt. De fruitkisten die zijn gebruikt tijdens het bouwen van de tribune en het podium, worden in augustus weer hergebruikt voor de nieuwe fruitoogst. En bezoekers worden gemotiveerd om zoveel mogelijk op de fiets naar de boomgaard te komen.

Tijdens elke voorstelling zijn maximaal 30 tot 46 bezoekers welkom. Elke privéloge biedt plaats aan één persoon of aan twee personen uit hetzelfde huishouden. De Bongerdbühne voldoet verder aan alle coronamaatregelen.