Categorieën
Binnenkort

The Flea Pit

9 aug 2020 – 19:00/21:00

Let op: 1 kaartje is voor 2 personen (uit hetzelfde huishouden)

Unplugged metal, strips, poëzie en kleinkunst

Een helse kroegentocht, waarbij alle stadia van dronkenschap voorbijkomen en de teloorgang van een dichter. Vastgelegd in een combinatie van muziek, beeldverhaal en poëzie.

Drummer/striptekenaar Wily van Haren (50) uit Zevenaar en zanger/gitarist Harald te Grotenhuis (48), woonachtig in Cuijk, afkomstig uit Dinxperlo vertellen met The Flea-Pit het verhaal van de fictieve dichter Doug Jaranski.

Zondag 9 augustus voeren ze het voor de eerste keer “unplugged” uit op de Bongerdbühne in Groessen. Ondersteund door de ervaren muzikanten Dennis Janssen (zang & gitaar), Hein Willekens(gitaar) en Vinnie Wassink(bass) gaan de heren er iets bijzonders van maken.

Het kostte het duo vijf jaar om The life and times of Doug Jaranskiaf te ronden. Een veel langere samenwerking ging er aan vooraf. ,,We maken al sinds 1992 samen muziek’’, zegt Van Haren. Beiden zaten in Wicked Mystic, een metalband uit de Achterhoek die enkele albums uitbracht en veel live speelde. Te Grotenhuis: ,,In 2002 stopten we en startte ik met Diggeth,waar ik nu nog in speel.’’.

,,Wily is altijd aan het schetsen. Daar wilden we iets mee. Zo ging het van een geïllustreerde cd naar een heel stripboek. Voorbeelden waren War Of The Worlds, een verhaal dat op muziek is gezet,en het literaire werk en de poëzie van mensen als Charles Bukowski, Johnny van Doorn, Ernest Hemingway en Charles Baudelaire maar dan inde sfeer van Dante’s helletocht’’, vertelt Te Grotenhuis.

Dichter Doug Jaranski belandt in The Flea-Pit zowel in een staat van euforie als in een tranendal. Hij is er verdrietig en krijgt te maken met agressie en waanbeelden. Wily Van Haren; ,,Het gaat met hem zoals met veel mensen met een groot talent. Die redden het niet omdat ze vatbaar zijn voor verslavingen en andere verleidingen.’’

De kern van het album is heavy metal, maar er is ook meer toegankelijke rock te horen en zelfs Duitse hoempa komt voorbij. ,,We hebben alles met z’n tweeën gemaakt. Laag voor laag opgebouwd. Alle instrumenten zelf gespeeld en zelf opgenomen. Ik heb een eigen studio. Er zat dus geen tijdsdruk op’’, zegt Van Haren.

Nog voor er een compleet nummer lag, werd op basis van een presentatie bij Painted Bass Records al een label gevonden dat het album met stripboek wilde uitbrengen.

Voor de integrale, unplugged, uitvoering van The life and times of Doug Jaranski wordt de Bongerdbühne omgebouwd tot kroeg The Flea-Pit en nemen we je mee in de krochten van de geest van Doug Jaranski…

The Flea Pit spelen 2 voorstellingen:
19:00
21:00

Een reservering geeft recht op een zitplek voor 2 personen uit hetzelfde huishouden.